Op stap met muis Opoe Hille
Op stap met muis Opoe Hille

Opoe Hille staat voor het raam te kijken. Wat is de wereld toch mooi buiten. Het is nog maar net december en…….Het heeft al gesneeuwd. Opoe Hille vind het buiten zo mooi dat ze even een ommetje wil gaan maken met haar rollator.
Die Rollator heeft ze nog niet zo heel lang hoor. Nee…Zo wou er niets van weten. ‘Dat is voor oude mensen’ zei ze dan. Zelf vergat ze dan dat ze ook al een hele oude muis is. Want met 81 jaar mag je jezelf toch al best wel oud noemen. Voor muizen is dit zeker al heel oud.

Muis Opoe Hille op stap met de rollator

Opoe Hille doet haar pantoffels uit en trekt haar warme winter schoenen aan. ‘Zo! Die zitten lekker warm en stevig. Daar kan ik wel goed op lopen’ zei Opoe Hille. Ze doet haar vest een en omslagdoek om en daar gaat Opoe Hille met de rollator naar buiten. ‘Brrr’ Het is kouder dan dat ze dacht. Snel maar even een kort rondje. De buitenlucht is gezond en doet een muis goed.

De paardjes voeren

Voor dat Opoe Hille naar buiten ging heeft ze nog snel even de zak met oud brood voor de paardjes meegepakt. Ze heeft het voor in haar mandje gelegd van de rollator. ‘Toch wel handig zo’n mandje’ denkt Opoe Hille. ‘Kan ook wel mooi mijn breiwerkjes in als ik naar Muis Beija ga voor het handwerkcafé’. De paardjes zien in de Verte Opoe Hille met haar rollator al aankomen. Ze komen snel naar het hek toe want dan krijgen ze een stukje brood.

Wil jij ook Opoe Hille met haar rollator haken? Word dan lid van de Vestingsmuizenclub en daar vind je alle patronen van de Vestingsmuizen. Inclusief het patroon van muis Opoe Hille met rollator. Ook is er een video workshop waar stap voor stap in word uitgelegd hoe je de rollator maakt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen