Manus en Beija verhuizen naar Vestingsmuizenhuis
Manus en Beija gaan verhuizen

Beija zit met een kop koffie aan de keuken tafel. Ze is stil en kijkt wat verdrietig naar buiten. “Straks moet ik al dit moois gaan missen” zucht ze. Het mooie uit zicht uit haar keukenraam op de haven van Elburg. Het is nog maar een paar weken en dan wordt het huisje van Manus en Beija afgebroken.

Een paar maanden geleden kregen Manus en Beija een brief van Burgemeester Frans. De huisjes die langs de haven staan moeten worden afgebroken. Ze zijn te oud geworden en opknappen kost te veel geld dus gaan ze ze afbreken. De huisjes naast Manus en Beija zijn al leeg. De muizen die daar woonden zijn al vertrokken. Maar Manus en Beija nog niet. Eigenlijk willen ze helemaal niet weg uit dit mooie huisje. Ja het is wel oud en het tocht aan alle kanten maar het is er ook gezellig en lekker dicht bij de haven. Ook is het dicht bij de botterwerf dus dicht bij het werk van Manus. Zo kan hij tussen de middag lekker thuis komen eten en op vrijdag komen alle botterboys mee voor een borreltje. Straks is dit niet meer want tja…. wie weet waar ze komen te wonen?

Het grote nieuws

Het is inmiddels 12 uur geweest en daar komt Manus al weer aangelopen om thuis een boterham te eten. Hij loopt te fluiten en te zingen. Beija ziet hem aankomen en kan het niet voorstellen waarom Manus zo vrolijk kan zijn. Zelf is ze de laatste dagen alleen maar verdrietig.

Manus stapt de keuken binnen en roept: “Lieve Beija ga snel zitten want ik heb goed nieuws”. Beija doet snel een kop koffie voor Manus in voor bij de boterham en gaat zitten. “Kom op vertel, wat is het goede nieuws?” Manus neemt een hap van de boterham en snel een slok koffie er achter aan. “toe, vertel op” zegt Beija. Ze wordt er zenuwachtig van. Manus eet eerst rustig zijn mond leeg en zegt dan: “Wij hebben een huis!” “Een huis?” zegt Beija “maar waar dan?” “Wij mogen in de Vischpoort gaan wonen” zegt Manus.

Burgemeester Frans was vanmorgen op de botterwerf om Manus het nieuws te gaan vertellen. “In de Vischpoort!” zegt Beija “is het werkelijk waar?” Ze kan het niet geloven. Want dan kan ze toch nog steeds de haven zien en Manus kan gewoon thuiskomen voor de boterham. Ze is door het dolle heen. Ze staat op van tafel en geeft Manus een dikke kus. “O wat ben ik blij” roept ze door de keuken heen.

De verhuizing

“Ik ga snel beginnen om alles in te pakken” zegt ze tegen Manus. “Wanneer kunnen we erin?” “Ik kan vandaag de sleutel op halen op het gemeente huis bij Burgemeester Frans, dus kunnen we er vandaag al in. Alleen moet er nog wel veel aan gebeuren.” Beija is nu echt helemaal door het dolle heen. Ze danst en zingt in de keuken. “Ik ga gelijk de dames van het handwerkcafé vragen om ons te komen helpen om schoon te maken en in te richten. ” “Dan ga ik de botterboys vragen om te helpen met het zware werk.” Samen dansen ze door de keuken heen. Wat zijn ze blij. Jammer dat ze hun gezellige huisje moeten verlaten maar ze krijgen er iets moois voor terug.

Wil je de verhuizing van Manus en Beija volgen? Word dan lid van de Vestingsmuizenclub. Hier kan je volgen hoe het Vestingsmuizenhuis word ingericht en vind je ook alle haak patroontjes van de inrichting voor het huis.

Bekijk hier de video van het Vestingsmuizenhuis

Over de schrijver
Reactie plaatsen